🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

  • Prostory kde budete chtít skladovat brambory, zeleninu nebo ovoce nemohou být osvětleny ani vyhřívané.

  • Na stinném místě dáme nejdříve vyschnout kořeny mrkve bez natě, následně je uložíme do bedniček, které uskladníme ve sklepích nebo na místě kde se teplota pohybuje v rozmezí1-0 stupňů.

  • Také můžeme udělat i s petrželkou, jehož kořen bez natě necháme vyschnout na stinném místě a následně je uložíme v truhlících do sklepa.

  • U kořene pastináku si musíme dát pozor na vysychání, proto je skladujeme v sklepích kde je vyšší vlhkost vzduchu.

  • Pokud kořenovou zeleninu skladujeme v sušší sklepě, doporučujeme ji ukládat do bedniček s vlhkým pískem.

  • Bulvy celeru skladujeme v truhlících nebo je naskládáme do písku ve studeném sklepě tak, aby horní části byly volné na vzduchu.

  • Bulvy červené řepy skladujeme ve sklepě nebo krechty

  • Kořeny ředkvičky nejdříve očistíme a následně bez listů uložíme do bedýnky s pískem ve studeném sklepě. Do písku jejich naskládáme svisle a písek musí být stále vlhký.

  • Ovoce není vhodné skladovat spolu s bramborami nebo kořenovou zeleninou, ovoce by pohltilo jejich zápach.

  • Ořechy skladujeme tak, že jejich naskládáme do síťovitych pytlů a zavěsíme je na vzdušné místa v suchých místnostech.

  • Jablka nám klidně vydrží i celou zimu stači, pokud je budete skladovat v truhlících na chladném a suchem  místě zabalené do papíru, například do starých novin.

  • Angrešt skladujeme v jedné vrstvě na chladném místě, pokud jejich naoberáme ještě nerozpuštěných vydrží nám několik dní čerstvý.

  • Cibule nebude klíčit pokud ji skladujeme s kouskem chleba.