Jak a kde skladovat plody ze zahrádky
-
Prostory kde budete chtít skladovat brambory, zeleninu nebo ovoce nemohou být osvětleny ani vyhřívané.
-
Na stinném místě dáme nejdříve vyschnout kořeny mrkve bez natě, následně je uložíme do bedniček, které uskladníme ve sklepích nebo na místě kde se teplota pohybuje v rozmezí1-0 stupňů.
-
Také můžeme udělat i s petrželkou, jehož kořen bez natě necháme vyschnout na stinném místě a následně je uložíme v truhlících do sklepa.
-
U kořene pastináku si musíme dát pozor na vysychání, proto je skladujeme v sklepích kde je vyšší vlhkost vzduchu.
-
Pokud kořenovou zeleninu skladujeme v sušší sklepě, doporučujeme ji ukládat do bedniček s vlhkým pískem.
-
Bulvy celeru skladujeme v truhlících nebo je naskládáme do písku ve studeném sklepě tak, aby horní části byly volné na vzduchu.
-
Bulvy červené řepy skladujeme ve sklepě nebo krechty
-
Kořeny ředkvičky nejdříve očistíme a následně bez listů uložíme do bedýnky s pískem ve studeném sklepě. Do písku jejich naskládáme svisle a písek musí být stále vlhký.
-
Ovoce není vhodné skladovat spolu s bramborami nebo kořenovou zeleninou, ovoce by pohltilo jejich zápach.
-
Ořechy skladujeme tak, že jejich naskládáme do síťovitych pytlů a zavěsíme je na vzdušné místa v suchých místnostech.
-
Jablka nám klidně vydrží i celou zimu stači, pokud je budete skladovat v truhlících na chladném a suchem místě zabalené do papíru, například do starých novin.
-
Angrešt skladujeme v jedné vrstvě na chladném místě, pokud jejich naoberáme ještě nerozpuštěných vydrží nám několik dní čerstvý.
-
Cibule nebude klíčit pokud ji skladujeme s kouskem chleba.