🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Ne všechno maso je vhodné pro dlouhodobé uskladnění a každé po čase ztrácí na své chuti a vlastnostech.


Hovězí maso


Svíčková, roštěnka, malý ořech, velký ořech, rameno, hruď, krk vydrží v mrazničce 8 – 10 měsíců. Žebro a ocas je třeba zpracovat do 6 měsíců. Pozor na vnitřnosti a mleté ​​maso. Ty by se měly zpracovat do 2 měsíců.


Vepřové maso


Pečeně, kýta, plec se mohou uložit do mrazničky na 4 - 8 měsíců. Krkovička, bůček, kolínko pouze na 3 – 5 měsíců. Slanina a podbradek by se měly zmrazovat jen na 2 - 4 měsíce.


Výrobky z vepřového masa


Mleté maso, tlačenka a zabijačková kaše by se měly zpracovávat rychle a mrazit jen na 1 až 2 měsíce. Vařená šunka či domácí dělohy vydrží v mrazu přibližně 2 - 3 měsíce. Nejdéle nám v mrazničce vydrží čerstvý salám - asi 4 měsíce, a klobása - do 6 měsíců.


Drůbež


Kuřecí vydrží v mrazáku 6 - 8 měsíců, kachna 4 až 6 měsíců, husa nejvýše 4 měsíce. Krůtí maso můžeme zmrazovat nejdéle – 6 až 8 měsíců.


Zvěřina a uzené ryby lze skladovat asi 6 měsíců. Ryby jako například pstruh, lín, kapr, štika, sumec ale i rybí filé by se neměly skladovat déle než 3 měsíce.

Maso by se mělo balit do balíčků tak, aby bylo použito najednou, protože se nesmí znovu zmrazovat. K balení je vhodné použít plastové sáčky, hliníkové fólie nebo nádoby pro takové uskladnění určené, které snesou i mráz a neprasknou.