Pekáč keramický 4,5L neglazovaný KLC
Výrobce: KinekusKód produktu: KIN33000017Doprava a platba
keramický, římský hrnec, neglazovaný, objem 4,5 l,
PEČENÍ
Před použitím musí být pekáč ponořený ve vodě po dobu 20 minut a následně můžete do něj vložit potraviny. Naplněný pekáč vložte do studené trouby na pečení tak, aby teplota stoupala postupně krok po kroku.
Jídlo se peče ve vlastní šťávě, k jeho přípravě není potřeba žádný přidaný tuk. Díky postupnému odpařování vody z pórů hliněné nádoby se maso vůbec nevysuší a skvělá šťáva plná vůně a chutí zůstane. Pokud chcete, aby bylo jídlo křupavé, můžete jej připravovat bez poklice.
ČIŠTĚNÍ
Nepoužívejte k čištění žádné saponáty, mohly by se dostat do pórů pekáče. Proto pekáč čistěte použitím teplé čisté vody a nekovové drátěnky. Nechte pořádně vysušit a skladujte odkryté.
PEČENÍ
Před použitím musí být pekáč ponořený ve vodě po dobu 20 minut a následně můžete do něj vložit potraviny. Naplněný pekáč vložte do studené trouby na pečení tak, aby teplota stoupala postupně krok po kroku.
Jídlo se peče ve vlastní šťávě, k jeho přípravě není potřeba žádný přidaný tuk. Díky postupnému odpařování vody z pórů hliněné nádoby se maso vůbec nevysuší a skvělá šťáva plná vůně a chutí zůstane. Pokud chcete, aby bylo jídlo křupavé, můžete jej připravovat bez poklice.
ČIŠTĚNÍ
Nepoužívejte k čištění žádné saponáty, mohly by se dostat do pórů pekáče. Proto pekáč čistěte použitím teplé čisté vody a nekovové drátěnky. Nechte pořádně vysušit a skladujte odkryté.
Římský hrnec
Neglazovaný pekáč známý také jako římský hrnec či římský mísa je vynikající pomocník pro zdravé pečení masa a zeleniny. Při pečení nepotřebujete žádný přidaný tuk. Trochu složitější příprava a delší pečení se vám odmění zdravou pochoutkou. Jak o něj pečovat a jak na něm péct se dočtete právě zde.