Dejme brokolici zelenou
Koncem 50. let 20. století vědci zjistili, že brokolice má protinádorové účinky a to zejména kvůli vysokému obsahu sulforafanu. Není lepši důvod proč si toto zelené zlato nedopřát co nejčastěji, ideálně v syrovém stavu. Pokud na začátek upřednostníte přece jen tepelně upravenou, nabízíme Vám jednoduchý a rychlý recept, na kterém si zaručeně pochutnáte.
Rychlé brokolicové placky
Suroviny
300 g brokolice
150 g parmazánu
3 šťastné vajíčka
180 g špaldové krupice, případně pohankové nebo klasické pšeničné
špetka soli pepř podle chuti
Postup
Brokolici povaříme v mírně osolené vodě, vidličkou rozmačkáme a přidáme všechny ostatní suroviny. Vytvoříme placky, uložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme cca 25 minut při teplotě maximálně 180 stupňů.