🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Koncem 50. let 20. století vědci zjistili, že brokolice má protinádorové účinky a to zejména kvůli vysokému obsahu sulforafanu. Není lepši důvod proč si toto zelené zlato nedopřát co nejčastěji, ideálně v syrovém stavu. Pokud na začátek upřednostníte přece jen tepelně upravenou, nabízíme Vám jednoduchý a rychlý recept, na kterém si zaručeně pochutnáte.

Rychlé brokolicové placky

Suroviny

300 g brokolice

150 g parmazánu

3 šťastné vajíčka

180 g špaldové krupice, případně pohankové nebo klasické pšeničné

špetka soli pepř podle chuti

Postup

Brokolici povaříme v mírně osolené vodě, vidličkou rozmačkáme a přidáme všechny ostatní suroviny. Vytvoříme placky, uložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme cca 25 minut při teplotě maximálně 180 stupňů.