Žádná položka
Badyán

Badyán

Badián je aromatické koření přidávané do perníků či svařeného vína. Jeho jedinečný tvar osmicípé hvězdy jej také předurčuje k použití jako voňavou dekoraci. Toto koření je také zajímavé pro jeho účinky na lidské zdraví.


Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Vůně kávy, čerstvý chléb a tuňáková pomazánka. Krásná a jednoduchá snídaně je na stole za pár minut.


Pomelo

Pomelo

Pomelo je ovoce podobně grapefruitu, které najdeme již skoro v každém obchodě. Tak jako všechny citrusy i pomelo obsahuje vitamín C, který si naše tělo neumí vytvořit přirozeně a musíme ho přijímat z potravy, ale obsahuje i spoustu dalších zdraví prospěšných látek.


Jednoduché pečené kokosové kuličky

Jednoduché pečené kokosové kuličky

Předvánoční pečení se už pomalu blíží ke konci. Pokud však chcete ještě doplnit jeden jednoduchý kokosový koláč, můžete udělat například kokosové kuličky z pouhých tří ingrediencí.


Římský hrnec

Římský hrnec

Neglazovaný pekáč známý také jako římský hrnec či římský mísa je vynikající pomocník pro zdravé pečení masa a zeleniny. Při pečení nepotřebujete žádný přidaný tuk. Trochu složitější příprava a delší pečení se vám odmění zdravou pochoutkou. Jak o něj pečovat a jak na něm péct se dočtete právě zde.


Trnka obecná - trpká, ale užitečná

Trnka obecná - trpká, ale užitečná

Trnka obecná nebo i známá pod názvem slivoň trnka je u nás hojně rozšířený keř, který na jaře nádherně kvete bílými kvítky. Na podzim nás obdaří zase plody, které jsou velmi trpké ale zato velmi zdravé. Tyto plody podzimu se často sklízejí až po prvních mrazech, aby byly sladší a vyrábí se s nimi výborné víno, likér ale například i zdraví prospěšný odvar.


Odšťavňovací hrnec - vynikající pomocník

Odšťavňovací hrnec - vynikající pomocník

Sychravé a studené počasí, které vládne podzimu, je spojeno s obdobím chřipky a nachlazení. Máme však také období sklizně ovoce, které je nejlepším bojovníkem proti nemocem. Zaváděním ovoce v různých formách do naší stravy dodáváme tělu mnoho vitamínů. Parní odšťavňovač je jednou z možností, jak je přidat do svého denního menu.


Příprava kávy v džezvě

Příprava kávy v džezvě

Jeden z nejstarších způsobů přípravy kávy je její vaření v džezvě a dodnes je tento způsob hojně využíván v arabském poloostrově a jeho okolí. Výrazně hořkou až spálenou chuť kávy připravené v džezvě často doplňují různé koření jako kardamon, skořice a cukr.


Recept na domácí tekuté koření

Recept na domácí tekuté koření

Vynikajícím pomocníkem při přípravě polévek a omáček je libeček. Je vynikající a lehce pěstitelnou bylinou, kterou nemusíme jen sušit či dát zamrazit, aby nám vydržela celou zimu. K využití jeho kořeněné chuti je dobré udělat si domácí tekuté ochucovadlo. Tento jednoduchý recept zvládne každý a využívá jen toho, co je doma.

Další