Stroganov
Suroviny:
500 g hovězí svíčkové, dá se použít i roštěnec, no maso poduste, aby bylo měkké
150 g cibule
150 g čerstvých žampionů
150 g kyselých okurek
1pl dijonské hořčice, pokud nemáte, použijte i klasickou
1 PL rajčatového protlaku
50 ml olivového oleje 1
50 g zakysané smetany
50 ml koňaku
sůl a pepř dle potřeby
Postup:
Maso si nakrájíme na tenké nudličky, které pak osolíme, opepříme a smícháme s olejem. Na rozpálené pánvi maso zprudka orestujeme a přidáme koňak. Vše dobře promícháme. Přidáme nakrájenou cibuli, hořčici, protlak a restujeme, dokud nebude mít cibule zlatou barvu. Přidáme pokrájené žampiony a nadrobno nakrájené kyselé okurky a vše spolu ještě krátce restujeme. Na konec přidáme kysanou smetanu, která dodá jídlu úžasnou krémovou chuť.