🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Suroviny:

500 g hovězí svíčkové, dá se použít i roštěnec, no maso poduste, aby bylo měkké

150 g cibule

150 g čerstvých žampionů

150 g kyselých okurek

1pl dijonské hořčice, pokud nemáte, použijte i klasickou

1 PL rajčatového protlaku

50 ml olivového oleje 1

50 g zakysané smetany

50 ml koňaku

sůl a pepř dle potřeby

Postup:

Maso si nakrájíme na tenké nudličky, které pak osolíme, opepříme a smícháme s olejem. Na rozpálené pánvi maso zprudka orestujeme a přidáme koňak. Vše dobře promícháme. Přidáme nakrájenou cibuli, hořčici, protlak a restujeme, dokud nebude mít cibule zlatou barvu. Přidáme pokrájené žampiony a nadrobno nakrájené kyselé okurky a vše spolu ještě krátce restujeme. Na konec přidáme kysanou smetanu, která dodá jídlu úžasnou krémovou chuť.