Palačinky
Znáte to. Již nemůžete dočkat kdy ochutnáte a nakonec zjistíte, že to není ono. Bud jsou tlusté nebo se trhají, nejsou vláčné, ale suché. My Vám poradíme jak jednoduše palačinky vylepšit a tentokrát se podaří určitě. Velmi důležité je, abyste si suroviny předem vytáhli z lednice, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Zapomeňte na přidání cukru do těsta, palačinky by se zbytečně připalovali. Nebojte se připravit si těsto na palačinky i den předem, v ledničce se neskazí a aktivuje se lepek a palačinky nebudou zaručeně trhat.
Recept
500 g hladké mouky
1 litr mléka
2 vejce
100 ml rozpuštěného másla
trocha soli
Prosátou mouku smícháme se solí, vajíčky, máslem a pomalu přidáváme mléko, mícháme metličkou, případně tyčovým mixérem na nižších otáčkách. Na rozpálené pánvi pečeme. Dobrou chuť!