🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Potřebujeme:

1 kg vepřových srdcí
1 kg vepřových jazyků
2 čerstvá přední vepřová kolena
0,5 kg vepřových kůží
8 stroužků česneku1 vepřový žaludek
k dochucení sůl a černý mletý pepř

Postup:

Ve slané vodě uvaříme všechny masné přísady spolu se třemi stroužky česneku do měkka. Jazyk zbavíme vrchní blány a nakrájíme spolu se srdci a kolenem na drobno. Kůže můžeme pomlít na jemno mlýnkem. Smícháme dohromady s trochou vývaru a se zbylým prolisovaným česnekem. Podle chuti osolíme a opepříme.

Touto směsí naplníme omytý žaludek. Neplníme ho však moc – vařením se zmenší a mohl by prasknout. Při stisknutí nesmí být tvrdý. Zašijeme ho a vaříme přibližně hodinu v čisté vodě.

Ještě teplou tlačenku dáme na plech a svrchu ji zatížíme a necháme stát alespoň 12 hodin. Takto přichystanou tlačenku můžeme jíst nebo ji ještě necháme vyudit.

Dobrou chuť