Římský hrnec
Nádoba vyrobená z neglazované keramiky, tedy z pálené hlíny je vynikající pro přípravu jídla bez použití tuku. Před pečením se tato nádoba namočí do vody, která se při postupném zahřívání a pečení postupně uvolňují. Je však důležité dodržet postup, aby tento hrnec mohl sloužit co nejlépe a nejdéle.
Pečení
Před použitím musí být pekáč ponořený ve vodě po dobu 20 minut a následně můžete do něj vložit potraviny. Naplněný pekáč vložte do studené trouby na pečení tak, aby teplota stoupala postupně krok po kroku.
Jídlo se peče ve vlastní šťávě, k jeho přípravě není potřebný žádný přidaný tuk. Díky postupnému odpařování vody z pórů hliněné nádoby se maso vůbec nevysuší a skvělá šťáva plná vůně a chutí zůstane. Pokud chcete, aby bylo jídlo křupavé, můžete jej připravovat bez poklice.
Čištění
Nepoužívejte k čištění žádné saponáty, mohly by se dostat do pórů pekáče. Proto pekáč čistěte použitím teplé čisté vody a nekovové drátěnky. Nechte pořádně vysušit a skladujte odkryté.
Neglazovaná keramika je náchylná k prasknutí, proto je třeba, aby teplota při pečení stoupala postupně. Pokud je třeba pokrm podlít používáme teplou vodu a při vyjímání pekáče z trouby jej vždy ukládáme na měkkou a suchou utěrku nebo jinou podložku. Tím zajistíme, aby nedošlo k teplotnímu šoku nebo mechanickému poškození.
Doporučené produkty (1)
Doporučené produkty1
Rychlé info
Pekáč keramický 4,5L neglazovaný KLC
Skladem
596 Kč