🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Jedlé kaštany obsahují vitamín A, C, B, E, K, železo, kalcium, bílkoviny, sacharidy, draslík. Podporují paměť, trávení, krevní oběh. Mohou je jíst i celiatici, jsou prospěšně pro lidi trpící srdečními chorobami a vysokým krevním tlakem, protože neobsahují lepek ani sodík. Mají pozitivní efekt při únavě, bolestech hlavy.

Pečení v troubě

Kaštany na vypouklé střeně nařežeme ve tvaru X. Dáváme pozor, abychom prořízli celou skořápku, ale také pozor na ruce, abychom se nepořezali. Poklademe je na plech, nařezanou stranou nahoru. pečeme při teplotě 220°C asi 25 minut, dokud se kaštany nezačnou rozevírat. Po vyjmutí je na 15 minut zakryjeme vlhkou utěrkou, aby se spařily – budou se snáze loupat.

Kaštany bychom neměli dlouho skladovat, v chladničce vydrží pár dní. Vyplatí se je kupovat čerstvé a zralé, nejlépe u pěstitelů nebo na trhu. Nejlepší chutnají čerstvě upečené.