Recept na velikonočního beránka
Jednoduchý hrníčkový recept
Potřebujeme:
- 1 hrnek moučkový cukr
- 3⁄4 hrníčku máslo rozpuštěné
- 2 hrníčky polohrubá mouka
- 1 hrnek mléko
- 1 kl kůra z citronu
- 4 ks vejce
- 10 kapek vanilkové aroma
- špetka soli
- rozinky na očka
- 1 ks vanilkový cukr na ozdobení
Postup (doba přípravy spolu s pečením asi 75 minut)
Smícháme všechny suché přísady - mouku s práškem do pečiva a cukrem v jedné misce. Přidáme postupně citrónovou kůru z dobře umytého citrónu, vajíčka, máslo, mléko a vanilkovou esenci. Směs dobře uhněteme. Vznikne vláčné těsto, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na velikonočního beránka. Beránka pečeme ve vyhřáté troubě na 180 ° C přibližně 50 - 60 minut podle zkušenosti s troubou.
Po upečení formu zavyneme do vlhké utěrky a necháme ji vyschnout. Potom beránka vyklopíme a dozdobíme vanilkovým cukrem a rozinkami.
Naší nabídce naleznete formu na velikonočního beránka ale i zajíce.