🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Pro přípravu vynikající domácí šlehačky potřebujeme především kvalitní přístroje a suroviny. Základ je samozřejmě dobrá smetana. V naší nabídce najdete kvalitní šlehačkové láhve značky Kayser Berndorf.

Tato rakouská firma s více než 60-letou tradicí se drží hesla: inovace, kvalita a spolehlivost. Záruka je běžně 5 let. I proto jsou její výrobky takové vyhledávané. Výhodou je, že kromě klasické šlehačky si v nich můžeme připravit i ochucenou šlehačku, sladké nebo slané pěny, s výrobky řady INOX dokonce i teplé kaše či omáčky.

Šlehačkové láhve Kayser

Výrobky jsou rozděleny do několika tříd. Nejnižší řady zastupuje šlehačkové láhev pro domácnost Chantilly o objemu 0,5 l. Hliníková nádoba s plastovou hlavou je nejhospodárnější variantou, jak si připravit dobře našlehanou a nadýchanou šlehačku.

Další třídou je Standard. Tato řada má nádobu z kvalitní nerezové oceli s hygienickým povrchem a hlavu z kvalitního plastu. Její další přednosti? Dvě vyměnitelné trysky pro zdobení profesionální kvality, velmi jednoduchá obsluha a dlouhá trvanlivost v chladničce. Dopřejte vaší kávě, moučníkům či zákuskem žádanou jemnost a chuť!

Třída Symphonie s nerezovým tělem a hlavou z hliníkové slitiny se speciální povrchovou úpravou otevírá bránu do nového světa chutí. Můžete v ní vykouzlit jemné krémy či lahodné a nadýchané omáčky. Díky špičkovému povrchu šlehačka vydrží v chladničce i několik dní. Se zdobícími tryskami si můžete dopřát zábavné a kreativní servírování.

Nejvyšší třídu, určenou zejména pro profesionální použití, tvoří řada INOX. Je vhodná na přípravu za studena i za tepla. K výrobě se používají pouze kvalitní testované materiály a hlava, píst i nádoba jsou vyrobeny z kvalitní nerezavějící oceli. Jako jediná ze všech tříd umožňuje mýt všechny části v myčce. Nadýchanou bramborovou kaši z této šlehačkové láhve budou vaše děti milovat.

Všechny uvedené šlehačkové lahve jsou určeny k plnění jednorázovými bombičkami s náplní N2O. Jedna bombička je určená pro přípravu max. 0,5 l smetany nebo podobných surovin. Šlehačkové bombičky KAYSER jsou vyráběny v České republice z recyklovatelné oceli a mají 5letou záruku.

EXTRA tipy:

1. netřepejte láhev se šlehačkou při každém servírování - může se prošleháme na máslo!

2. Přidejte do šlehačky moučkový cukr - výrazně tím omezíte její prešľahanie.

Podívejte se na naši nabídku šlehačkových lahví:

Gazpacho

250 g zralých rajčat
¼ salátové okurky
1 červená paprika
1 stroužek česneku
2 jarní cibulky
500 g rozmixovaných rajčat / Passata
125 ml vychlazeného zeleninového vývaru nebo vody
60 ml olivového oleje
30 ml balsamikového octa
1 polévková lžička cukru
1 kapka tabasca
sůl a pepř

Na ozdobení: bazalka

POSTUP:


Všechny přísady nakrájíme na malé kousky a dáme do mixéru a nahrubo rozmixujeme. Osolíme, opepříme
a ochutíme tabascem. Pokud je gazpacho příliš husté, můžeme je zředit trochou zeleninového vývaru.
Polovinu směsi vychladíme a zbytek jemně umixujeme, propasírujeme přes sítko a naplníme do šlehačkové
láhve Kayser. Na šlehačkovou láhev našroubujeme pevně hlavu šlehače, našroubujeme a vypustíme
šlehačkovou bombičku Kayser a vychladíme. Před podáváním 3 - 4krát silně protřepeme.
Hrubě rozmixovanou směs aplikujeme do sklenek a na povrch naneseme Gazpacho pěnu. Ozdobíme bazalkou.
Je důležité, aby Gazpacho bylo dobře vychlazené.
Náš tip:
K Gazpacho pěně lze podávat křupavou česnekovou nebo
bylinkovou bagetu.

Cheesecake s malinami ve sklenkách

250 g sušenek (např. Lotus)
80 g rozpuštěného másla
100 g termizovaného sýra
150 g mascarpone
200 ml mléka
50 ml smetany (obsah tuku min. 33 %)
1 polévková lžíce moučkového cukru
300 g mražených malin
80 g malinové marmelády
Na ozdobení: čerstvé maliny
Rozdrcené sušenky smícháme s máslem. Dáme chladit. Sýr prošleháme s mascarpone, smetanou a lžící
cukru. Přes síto vlijeme směs do šlehače Kayser. Na šlehačkovou láhev našroubujeme pevně hlavu šlehače,
našroubujeme a vypustíme šlehačkovou bombičku Kayser a uložíme do chladničky alespoň na 15 minut.
Před podáváním 3 – 4krát silně protřepeme.
Marmeládu s polovinou malin zahřejeme a mícháme do zhoustnutí. Přidáme zbylé maliny a odstavíme. Do
skleniček upěchujeme sušenky, na ně naneseme směs ze šlehače Kayser a tu přelijeme zchladlou omáčkou.
Ozdobíme čerstvými malinami.