Domáca rýchla pizza
Ingredience
600 |
gramov |
hladká mouka |
1 |
čajová lžička |
cukr |
1 |
čajová lžička |
súl |
1 |
kus |
droždí |
3 |
decilitre |
vlažná voda |
7 |
polievkové lžíce |
olej |
150 |
gramú |
hustý rajčatový protlak |
4 |
stroužky |
cesnek |
1 |
čajová lžička |
oregano |
Instrukce
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a rozdrobíme do ní 1 kostku droždí. Necháme nabobtnat. Do mísy dáme mouku, sůl, olej, přidáme nabobtnalé droždí. Zamícháme těsto. Plechy si namastíme olejem. Připravíme si základ na pizzu. Hustý rajčatový protlak smícháme s utřeným česnekem a oreganem. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a rukou rozmačkáme na plechy. Potřeme základem a libovolně obložíme. Chutná je oravská slaninka nakrájená na tenké nudličky a proužky cibule. S obložením to nepřeháníme, těsto bude tenčí. Povrch před pečením ještě trochu posolíme. Pečeme na 180 - 200 stupních, dokud nám nezezlátne okraje.
Náš tip
Můžete si z našeho sortimentu vybrat pomůcky na pečení a zpracování pizzy, jako například: plech na pečení, dřevěný váleček nebo kráječ na pizzu.