🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Ingredience

600
gramov
hladká mouka
1
čajová lžička
cukr
1
čajová lžička
súl
1
kus
droždí
3
decilitre
vlažná voda
7
polievkové lžíce
olej
150
gramú
hustý rajčatový protlak
4
stroužky
cesnek
1
čajová lžička
oregano

Instrukce

Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a rozdrobíme do ní 1 kostku droždí. Necháme nabobtnat. Do mísy dáme mouku, sůl, olej, přidáme nabobtnalé droždí. Zamícháme těsto. Plechy si namastíme olejem. Připravíme si základ na pizzu. Hustý rajčatový protlak smícháme s utřeným česnekem a oreganem. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a rukou rozmačkáme na plechy. Potřeme základem a libovolně obložíme. Chutná je oravská slaninka nakrájená na tenké nudličky a proužky cibule. S obložením to nepřeháníme, těsto bude tenčí. Povrch před pečením ještě trochu posolíme. Pečeme na 180 - 200 stupních, dokud nám nezezlátne okraje.

Náš tip

Můžete si z našeho sortimentu vybrat pomůcky na pečení a zpracování pizzy, jako například: plech na pečení, dřevěný váleček nebo kráječ na pizzu.