🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Jeden z nejlepších způsobů příprav kachny je ten čínský, a zárovrň je i velmi jednoduchý. Ukrojit přebytečný tuk, kachnu dát do pekáče na mřížku a vložit ji do trouby. Potom kachnu vybrat, vidličkami maso obrat a na páru dát pár koupených čínských placek. Okurky a mladou cibulku pokrájíme na proužky, otevřeme pohár s omáčkou hoisin. A je to. Navíc křupavou kachnu milují i ​​děti, což z ní činí oblíbenou sobotní rodinnou večeři. A pokud je vás více, bez problému proveďte ještě jednu kachnu navíc.

Potřebné suroviny:

1 kachna

1/2 okurky

6 mladých cibulek

1 sklenice (270 ml) omáčky hoisin

čínské placky

1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů, plynový stupeň

2. Z kachny odkrojíme visící kůži a tuk kolem otvoru. Kachnu dáme do pekáče na mřížku a pečeme asi 4 hodiny.

3. Zvýšíme teplotu v troubě na 220 stupňů, plynový stupeň číslo 7, a pečeme ještě 30 minut, nebo pokud je to jednodušší, při nižší teplotě pečeme 1 hodinu.

4. Na páře ohřejeme čínské placky podle návodu na obalu.

5. Do misky nalijeme omáčku hoisin.

6. Okurku pokrájíme na tenké tyčinky.

7. Cibulky podélně nakrájíme na tenké proužky.

8. Opatrně vyjmeme kachnu z trouby. Přendáme ji na desku, vidličkami oddělíme maso a podáváme spolu s omáčkou hoisin, plackami, okurkou a cibulkou, takže každý si vytvoří svůj balíček. (Když kachní tuk mírně vychladne, nalijeme ho do sklenice a odložíme. Je výborný na smažení brambor.)