Máslo můžeme ještě několikrát promýt ve studené vodě. Zvýšíme tak trvanlivost másla a vyhneme se případnému zhořknutí.
Recept na domácí máslo
INGREDIENCE
-
500ml - smotana ke šlehání (33 %)
POSTUP
-
Připravíme si větší mísu, do které vylijeme smetanu na šlehání.
-
Ručním šlehačem šlehačku šleháme, dokud se nám nezačne měnit na máslo. Celý proces trvá cca 10 až 15 minut. Vznikne nám máslo a podmáslí.
-
Připravíme si druhou mísu, na kterou dáme sítko vystlané textilií. Přes ni přecedíme máslo s podmáslím. Následně z másla pořádně "vyždímáme" zbývající podmáslí. Podmáslí můžeme dále použít.
-
Máslo zformovat do požadovaného tvaru a dáme do chladničky
Náš tip 1
Do hotového másla si podle chuti můžete přimíchat ještě sůl, čerstvé bylinky, koření
Náš tip 2
Z domácího másla si následně můžete připravit i propuštěny máslo (Ghee máslo).
Náš tip 3
Máslo si můžete odložit do jedné z našich dóz na máslo