🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

INGREDIENCE

  • 500ml - smotana ke šlehání (33 %)

POSTUP

  • Připravíme si větší mísu, do které vylijeme smetanu na šlehání.

  • Ručním šlehačem šlehačku šleháme, dokud se nám nezačne měnit na máslo. Celý proces trvá cca 10 až 15 minut. Vznikne nám máslo a podmáslí.
  • Připravíme si druhou mísu, na kterou dáme sítko vystlané textilií. Přes ni přecedíme máslo s podmáslím. Následně z másla pořádně "vyždímáme" zbývající podmáslí. Podmáslí můžeme dále použít.

    Máslo můžeme ještě několikrát promýt ve studené vodě. Zvýšíme tak trvanlivost másla a vyhneme se případnému zhořknutí.

  • Máslo zformovat do požadovaného tvaru a dáme do chladničky

    Náš tip 1

    Do hotového másla si podle chuti můžete přimíchat ještě sůl, čerstvé bylinky, koření

    Náš tip 2

    Z domácího másla si následně můžete připravit i propuštěny máslo (Ghee máslo). 

    Náš tip 3

           Máslo si můžete odložit do jedné z našich dóz na máslo