🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

INGREDIENCE

 

CESTO

3 ks
vaječný bílek
3 ks
žloutek
60 g
krystlový cukr
80 g
hladká mouka

PLNKA

50 g
vanilkový puding
100 g
bílá čokoláda
180 g
jemný tvaroh
3 PL
šlehačka
2 g
mletá káva

POLEVA

150 g
hořká čokoláda
50 g
máslo
trochu
kakao
POSTUP
1.

Připravíme si suroviny.

2.

Vyšleháme bílky a přidáme krystalový cukr.

3.

K bílkam přidáme žloutky a mouku a všechno spolu vymíchámé do hladka.

4.

Připravíme si plech s papírem na pečení a pomocou lžice alebo zdobícího vrecouška nastříkáme cesto ve tvaru oválu. Pečem při 220°C asi 7-10 minut.

5.

Upečené těsto otočíme a pokropíme uvařenou kávou.

6.

Příprava krému:

Do uvařeného vanilkového pudingu přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu. Když vychladne smícháme se šlehačkou a mascarpone (nebo tvaroh). Už jen ochutíme kávou.

7.

Na těsto pokapané kávou si dáme paličku na nanuky a na vrch nastříkáme krém. Dáme do mrazničky zamrazit. Múžem použít napr. formu na nanuky.Po ochlazení si uvaříme čokoládu nad párou s máslem a zamrazené nanuky namáčíme do čokolády. Dáme opět na chvíli zamrazit. Pak už jen poprášíme kakaem a můžeme se do nich pustit :)