🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Typ brambor "A"


Tyto brambory jsou určeny do salátů a jako příloha k jídlům. Jsou tvrdé a tedy se nerozvařují, jemné až středně jemné struktury, slabě moučnaté a průměrně vlhké.


Typ brambor "B"


Tento typ brambor je univerzální, proto se často využívá při delším skladování. Nezkazíte jím ani salát ani žádnou jinak připravovanou přílohu. Používají se také do polévek nebo pro přípravu noků. Jsou polopevné, polomoučnaté, jemné až hrubší struktury, přiměřeně vlhké až sušší.


Typ brambor "C"


Chcete udělat vynikající bramborovou kaši nebo bramborové těsto na švestkové koule? Pořiďte si právě brambory varného typu C. Jsou moučnaté, středně rozvařující, polohrubé struktury, středně vlhké až suché. Obsahují spoustu škrobu a proto se těsto z nich udělané výborně spojuje. Tento typ je také vhodný na bramborové placky, hranolky, chipsy.


Typ brambor "D"


S tímto typem se v obchodech většinou nesetkáme. Jde hlavně o krmné brambory, ale lze je také použít k přípravě bramborového těsta a podobně. Tyto brambory jsou silně moučnaté, silně rozvařující, hrubé struktury.


Smíšené typy


V obchodech se můžeme setkat také s označením AB nebo třeba BC. Tyto smíšené typy mají vlastnosti z obou původních typů a převažují ty vlastnosti, které jsou uvedeny na prvním místě. Čili při označení AB jsou brambory spíše tvrdší, méně se rozvařují, vhodnější na salát.