Zázračné ořechy
Ořechy patří k nejoblíbenějším a nejvíce používaným surovinám v našich domácnostech. Jsou plné vitamínů, živin a chutnají jednoduše vynikajícím. Proto jsou dezerty z ořechů právem považovány za ty nejlepší. Uchutnajte opravdu každý jeden, su výborné!
Vědci zjistili, že efekt vlašských ořechů a jejich celkový vliv na střevní mikrobiotu. Tedy na komplexní ekosystém organismů, které jsou rozhodující pro zdraví lidí. Mikroby přítomné v dolním gastrointestinálním traktu se podílejí na extrakci a metabolizování živin. Strava do značné míry ovlivňuje složení a funkčnost bakterií přítomných v tlustém střevě.
Vlašské ořechy však také obsahují bioaktivní sloučeniny, jako jsou hydrolyzovatelné třísloviny, a vlákninu, která se může metabolizovat střevními bakteriemi, a mohou poskytovat další výhody nad profil mastných kyselin vlašských ořechů. Vlašské ořechy jsou jedinečně bohaté na PUFA včetně kyseliny a-linolenové ALA, rostlinné omega-3 mastné kyseliny, která má kardiometabolických účinky.
Recept: Ořechový dezert z bílé čokolády
Co budeme potřebovat:
400g mléčné čokolády
250g sušenek nalámaných na malé kousky
150ml 33% smetany na šlehání
150g nadrobno nasekaných ořechů
postup:
1.plech vyložíme pečícím papírem.
2. Na plech nasypeme ořechy spolu se sušenkami.
3. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni spolu se smetanou.
4.Čokoládovú směs necháme chvilku vychladnout a vylijeme na sišienkovo-ořechovou směs.
5.Vložíme do chladničky ztuhnout na 2-3 hodinky.
A můžeme podávat DOBROU CHUŤ!