🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Ořechy patří k nejoblíbenějším a nejvíce používaným surovinám v našich domácnostech. Jsou plné vitamínů, živin a chutnají jednoduše vynikajícím. Proto jsou dezerty z ořechů právem považovány za ty nejlepší. Uchutnajte opravdu každý jeden, su výborné!

Vědci zjistili, že efekt vlašských ořechů a jejich celkový vliv na střevní mikrobiotu. Tedy na komplexní ekosystém organismů, které jsou rozhodující pro zdraví lidí. Mikroby přítomné v dolním gastrointestinálním traktu se podílejí na extrakci a metabolizování živin. Strava do značné míry ovlivňuje složení a funkčnost bakterií přítomných v tlustém střevě.

Vlašské ořechy však také obsahují bioaktivní sloučeniny, jako jsou hydrolyzovatelné třísloviny, a vlákninu, která se může metabolizovat střevními bakteriemi, a mohou poskytovat další výhody nad profil mastných kyselin vlašských ořechů. Vlašské ořechy jsou jedinečně bohaté na PUFA včetně kyseliny a-linolenové ALA, rostlinné omega-3 mastné kyseliny, která má kardiometabolických účinky.


Recept: Ořechový dezert z bílé čokolády

Co budeme potřebovat:

400g mléčné čokolády

250g sušenek nalámaných na malé kousky

150ml 33% smetany na šlehání

150g nadrobno nasekaných ořechů

postup:

1.plech vyložíme pečícím papírem.

2. Na plech nasypeme ořechy spolu se sušenkami.

3. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni spolu se smetanou.

4.Čokoládovú směs necháme chvilku vychladnout a vylijeme na sišienkovo-ořechovou směs.

5.Vložíme do chladničky ztuhnout na 2-3 hodinky.


A můžeme podávat DOBROU CHUŤ!