🚚 Doprava zdarma pro objednávky nad 1 000 Kč

Mlýnek na kávu MagicHome Bracosta

Mlýnek na kávu MagicHome Bracosta

Mezi lidmi, které znáte určitě najdete jen málo takových, kteří nemají rádi kávu. Většinou lze spočítat na prstech jedné ruky. Káva je jistě jeden z nejoblíbenějších nápojů světa. Její nejlepší chuť si můžete vychutnat, když je namletá chvíli před její přípravou. K tomuto účelu skvěle poslouží mlýnek na kávu MagicHome Bracosta.


Ruční mlýnek na maso - pomocník využitelný dlouhá léta

Ruční mlýnek na maso - pomocník využitelný dlouhá léta

Jsou předměty, které používali i naši dědečci a babičky a jejich forma a vzhled se skoro vůbec nezměnily. Když je něco funkční na co to měnit. Toto je případ ručních mlýnků na maso. Elektrický bratranci jsou také užitečný, ale někdy to prostě není ono.


Jak zvládnout celiakii

Jak zvládnout celiakii

Celiakie je střevní choroba. V jejím důsledku v tenkém střevě pod vlivem lepku zanikají klky. Lepek se nachází například v pšenici, žitu a ječmeni. Mouky, které se z nich vyrábějí, se nazývají tradiční mouky. Lepek obsahují produkty připravené z tradičních muk. Lidé, kteří lepek netolerují, by měly využívat alternativy k tradičním mukám.


Příprava kávy v džezvě

Příprava kávy v džezvě

Jeden z nejstarších způsobů přípravy kávy je její vaření v džezvě a dodnes je tento způsob hojně využíván v arabském poloostrově a jeho okolí. Výrazně hořkou až spálenou chuť kávy připravené v džezvě často doplňují různé koření jako kardamon, skořice a cukr.


Kávově-limetková limonáda

Kávově-limetková limonáda

Milujete kávu? V létě je však velmi horko k pití horké kávy. Máme pro Vás jednoduchý tip na osvěžující limonádu z kávy. Jednoduchý nápoj, kterým můžete nabídnout hosty, nebo si jej vychutnávat na zahradě či u bazénu.


Proč je mák zdraví prospěšný

Proč je mák zdraví prospěšný

Mak nedmysliteľne patří k surovinám, které využívají v kuchyni častěji zejména při pečení. Buchty, záviny nebo škubánky to jsou oblibené jednoho připraveny z této suroviny. Mak konzumovali již staří Egypťané před 3000 lety, a léčivé účinky máku byly známy již Číňanům, Arabům, Řekům i Indům. Mák setý se slávu zejména díky obsahu opia, málokdo však zná jeho tělu blahodárné účinky.


Recept na domácí tekuté koření

Recept na domácí tekuté koření

Vynikajícím pomocníkem při přípravě polévek a omáček je libeček. Je vynikající a lehce pěstitelnou bylinou, kterou nemusíme jen sušit či dát zamrazit, aby nám vydržela celou zimu. K využití jeho kořeněné chuti je dobré udělat si domácí tekuté ochucovadlo. Tento jednoduchý recept zvládne každý a využívá jen toho, co je doma.


RECEPT nepravé kaštnové pyré

Ingredience:

200g bílé fazole

250g másla nebo tuku na pečení

150g moučkového cukru

1 polévkovou lžíci kakaa

rum na dochucení


Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Vepřová kolínka, nožičky, kůže a hlava - ne zrovna nejvábnější věci k snědku, ale naši předkové dokázali zužitkovat všechno.


Domácí brynzové noky

Domácí brynzové noky

Vynikající chuť nás láká na brynzové noky. Na trhu jsou dostupné polotovary, které stačí hodit do hrnce, ty domácí z brambor jsou ovšem nejlepší.


RECEPT: Kávová zrna

RECEPT: Kávová zrna

Výhodou této pochoutky je, že se nemusí péct, takže to zvládnete opravdu za poměrně krátký čas. Pokud máte rádi kávu, tyto kávové zrnka budete milovat.